چند خبر کوتاه از استان هرمزگان
به گزارش خبرگزاری رسا در هرمزگان، زهرا احمدی پور، معاون رییس جمهور در دیدار با بانوان کارآفرین اهل سنت در استان هرمزگان که در مسجد جامعه اهل سنت برگزار شد، گفت: دولت یازدهم نشان داد که میتوان با گفتگو و تعامل سازنده، مشکلات را حل کند و بخشی از مشکلات کشور با گفتگو و تعامل حل شد.
وی با تأکید بر اینکه میتوان با تعامل و گفتگو مشکلات را حل کرد افزود: دولت تدبیر و امید نشان داد که میتوان با گفتگو و تعامل سازنده، مشکلات را حل کرد و بخشی از مشکلات کشور بر اثر گفتگو و تعامل دولت یازدهم برطرف شد.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: جهان با همین تفاوتهایش زیباست و ما هدف مشترکی داریم، در نتیجه باید از امکانات و ظرفیت موجود در راه توسعه و پیشرفت جهان اسلام استفاده کنیم، تمرکز بر این امکانات و ظرفیتها میتواند جهان اسلام را تبدیل به قطب قدرت و پیشرفت در دنیا کند.
احمدیپور با اشاره به توصیههای پیامبر درباره وحدت بین مسلمانان گفت: این وحدت باید همواره ادامه داشته باشد و زیست مسالمتآمیز که در طول سالیان متمادی بین مسلمانان شیعه و سنی وجود داشت در تمام دنیا ادامه داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه تصویرسازی که اکنون از کشورهای مسلمان در دنیا ارائه میشود تصویرسازی اشتباهی است افزود: این تصویرسازیها کشورها مسلمان را در حال جنگ نشان میدهند و در آینده نیز رسانههای مخالف کشورهای مسلمان ممکن است از نسلکشی در کشورهای مسلمان بنویسند، و این میتواند بخاطر عدم تمرکز بر روی وحدت در بین مسلمان باشد.
احمدیپور ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) در بدو ورود به مدینه، به مسلمان درباره پرهیز از رفتارهای تفرقهآمیز تأکید کرد. رفتارهای تفرقه انگیز مضرتهایی دارد که این ضرر به امت اسلامی وارد میشود. اکنون کشورهای مسلمان، در توازن ضعف قرار گرفتهاند در حالی باید به سمت توازن قدرت حرکت کنیم.
احمدیپور افزود: ما امروز دشمن مشترکمان را فراموش کردهایم، در حالی که امروز بیشتر از هر زمان دیگری به وحدت، همدلی و تعامل و گفتگو نیاز داریم. این دولت، دولت تدبیر و تعامل است و بخشی از مشکلات کشور را با گفتگو با جهان برطرف کرد.
وی افزود: برای خلق جهان صلحآمیز باید در زیست مسالمتآمیز در کنار هم را تجربه و با دیگر وحدت و همدلی داشته باشیم.
تمرکز زدایی از سیاست های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است
علیرضا درویش نژاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد هرمزگان عصر جمعه در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره منطقه ای داستان «مکران» تمرکز زدایی را از سیاست های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و گفت: توزیع و اجرای رویدادهای فرهنگی در نقاط مختلف نگاهی است که در سیاست های کلان مقام معظم رهبری(دامه برکاته)، دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد.
وی با بیان اینکه برای شناخت ظرفیت ها و کشف استعدادها باید به همه مناطق در یک استان توجه شود، بر برخورداری همه مردم از برنامه های فرهنگ و هنر تاکید کرد و افزود: برنامه های فرهنگی در توسعه و آبادانی مناطق و رونق اقتصادی کمک شایان توجهی می کند.
درویش نژاد در این زمینه و به طور مصداقی به بازدید شرکت کنندگان در جشنواره منطقه ای داستان «مکران» از تالاب بین المللی خور آذینی و سواحل زیبای سیریک اشاره کرد و گفت: این حرکت تلاشی در راستای معرفی ظرفیت گردشگری و جذب توریسم است که در نهایت به چرخه اقتصاد کمک خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه قصه و داستان در بیان زیبایی ها و ترسیم زشتی ها و در زمینه ارتقای اصول فکری نقش بسزایی دارد، یادآور شد: قصه یک مبنایی دارد؛ قصه حضرت یوسف در قرآن به عنوان برترین قصه ها از جایگاه خاصی برخوردار است.
وی با ذکر این نکته که منطقه تاریخی مکران از ظرفیت های اقلیمی فراوان برای تولید آثار فاخر برخوردار است، یکی از این ظرفیت ها را وجود دریا معرفی کرد و افزود: سفرهای دریایی و تجارت خواسته و یا ناخواسته به تولید فرهنگ منجر می شود
وی با بیان اینکه ارتباطات تجاری موجب تبادل فرهنگی بین ملت ها خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکی از پایه های اصلی تولید هنر تخیل است و سفر دریایی، تخیل را فعال می کند.
درویش نژاد از شب های زیبای ساحل به عنوان یکی دیگر از ظرفیت های این منطقه یاد کرد که قوه تخیل آدمی را به اوج می رساند یاد کرد و گفت: نشستن در ساحل زیبا و حرکت در دریا می تواند منجر به تولید اثری فاخر، انگیزه ای برای آغاز نگارش یک داستان و رمان و بهانه ای برای تولید یک اثر نمایشی باشد.
وی با تاکید بر برنامه ریزی برای بهره گیری مناسب از ظرفیت های فرهنگی هنری منطقه مکران، افزود: استعدادهای حوزه فرهنگ و هنر در این منطقه باید شناسایی و پرورش یابد و به دنیا معرفی شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به فراهم شدن زمینه برای اعزام هنرمندان در جهت معرفی ظرفیت های فرهنگی هنری به کشورهای مختلف، قول مساعد داد که در صورت ارائه آثار هنری فاخر در شهرستان سیریک، صاحبان آثار به این سفرها اعزام شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک هفته وحدت، گفت: اصالت نظام هستی برپایه وحدت می چرخد، لذا وحدت یک اصل است و بودنش عین عدالت و حرکت چرخه هستی است و اعتقاد ما به هفته وحدت به خاصر این اصل معرفتی، فلسفی و اجتماعی است.
ثبت جشنواره داستان «مکران» در تقویم فعالیت های وزارت فرهنگ و ارشاد
همایون امیرزاده مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره منطقه ای داستان «مکران» با اشاره به حوادث منطقه خاورمیانه، گفت: هرآنچه که امروز در دنیای آشفته اسلام شاهد هستیم حاصل بی توجهی به نکات اخلاقی است که باید از سیره پیامبر رحمت و مهربانی الگو می گرفتیم.
وی تعامل و همراهی جوانان شیعه و اهل سنت در برگزاری جشنواره منطقه ای داستان «مکران» را کاری ارزشمند و ستودنی دانست و افزود: افتخار می کنیم که در گوشه ای از قلمرو بزرگ ایران اسلامی انسان های شریفی وجود دارند که برادرانه در چشم همدیگر نگاه می کنند و زندگی مسالمت آمیز و توام با همدلی داشته و دارند.
امیرزاده عنوان کرد: آن قدر نور وحدت منطقه را روشن کرده است که همه با دست رد زدن به سینه اختلاف و سردادن ندای همبستگی در کمال آسایش و آرامش زندگی می کنند و داستان نویسان باید از این نکته ها الهام بگیرند و آثار بزرگ و ماندگاری را خلق کنند.
وی در ادامه با ذکر این نکته که تولید مضامین بومی و ترویج آن در داستان می تواند باعث خلق آثار ماندگاری در تاریخ ادبیات دنیا باشد، افزود: در آثار نویسندگان باید عناصر بومی جلوه گر باشد.
مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر یک نویسنده مکرانی نتواند اولویت نگارشش تحلیل دنیای اطراف و زاد بوم خودش قرار دهد و ادامه دهنده راه پایتخت نشین ها باشد در کارش موفق نخواهد بود.
توسعه و رونق گردشگری نیازمند تدوین یک برنامه جامع است
زهرا احمدی پور رییس سازمان میزاث فرهنگی و گردشگری کشور در نشست با فعالان حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، سرمایهگذاران و بهرهبرداران بخش خصوصی استان هرمزگان در هتل همای بندرعباس، گفت: توسعه و رونق گردشگری نیازمند تدوین یک برنامه جامع است.
وی ضمن تاکید بر برنامهریزی مناسب و شایسته برای رونق گردشگری و تامین زیرساختهای گردشگری استان هرمزگان گفت: در سازمان سه حوزه مهم داریم که طبق اسناد بالا دستی باید اقتصاد کشورمان را مقاومسازی کنیم و در برابر تنشهایی که ممکن است اقتصاد ما را از ریل خارج کند با توسعه در صنعت درونزا مانند صنایعدستی تقویت کنیم. دولت نیز بر تقویت و توسعه صنعت گردگشری و صنایع دستی تاکید دارد.
رییس سازمان میزاث فرهنگی و گردشگری کشور عنوان کرد: این موضوع حتی مورد تائید مقام معظم رهبری نیز است و بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری، توجه به صنایعدستی که در برنامه ششم توسعه نیز جای گرفته و اولویتهایی برای آن در نظر گرفته شده است.
احمدیپور ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در حوزه صنایعدستی شاهد هستیم این است که هنرمند ما فقط تولید میکند و بستهبندی و صادرات خیلی خوب انجام نمیدهد، بنابراین درآمد محدودی دارد، این مسئله باعث شده تا هنرمندان صنایعدستی در تنگنای مشیعتی باشند و رغبتی به تداوم این کار نداشته باشند و کسانی این کار را ادامه میدهند که اعتقاد دارند کار آن ها کار عشق است.
وی گفت: این در حالی است در حوزه اقتصاد مقاومتی یکی از موضوعاتی که بر روی آن تاکید شد این است که فروشگاههای زنجیرهای صنایع دستی باید در همه استانها و شهرهای بزرگ دایر شود، در تهران نیز فروشگاه صنایعدستی همه استانها را داشته باشیم. اما متاسفانه این زنجیره هنوز تکمیل نشده است و باعث شده تا فروش صنایعدستی خردهفرشی باشد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری افزود: حتی به عنوان مثال در طراحی هتل نیز باید از صنایع دستی استفاده شود ضمن این که در لابی هتلها باید فروشگاههای صنایعدستی داشته باشیم.
احمدیپور گفت: صنایع دستی ایران در دنیا شناخته شده است و حتی از طراحیهای صنایع دستی ایران در برخی از کشورها در طراحی و تولید لباس استفاده میشود در حالی که این هنر صنعت در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته و این به معنای این است که ما هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت در تولید ثروت استفاده کنیم و در صورت تولید ثروت هنرمندان صنایع دستی خود تبدیل به سرمایه اجتماعی خواهند شد.
معاون رییس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود به ظرفیتهای گردشگری استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: اصل بر این است که هدفگذاری دراستان هرمزگان توسعه گردشگری دریایی باشد و استاندار باید اکنون توضیحاتی را درباره توسعه این نوع از گردشگری ارائه و مشکلات و موانع را بیان کند تا من به عنوان عضو کابینه دولت این موانع را در دولت مطرح و آنها را برطرف کنیم.
وی افزود: باید آن چیزی که قرار است چرخه گردشگری در این استان را رقم بزند را باید شناسایی و بررسی کنیم به عنوان مثال، رونق گردشگری دریایی و نیز ایجاد تنوع غذایی در استان هرمزگان میتواند به توسعه گردشگری در هرمزگان کمک کند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در ادامه این نشست ضمن انتقاد از مسیرهای تکراری گردشگری افزود: در تعریف مسیرهای گردشگری باید تغییر به وجود آوریم زیرا بیشتر مسافران به شمال میروند در حالی که ممکن است برخی از گردشگران حتی شناخت دقیقی از سفر به شمال نداشته باشند در حالی که وقتی صحبت از شمال میشود درباره دهها شهرستان حرف میزنیم اما همه می گویند شمال و این نشان میدهد که شناخت مناسبی از این مسیر گردشکری در بین مسافران وجود ندارد.
وی گفت: در برنامهریزی برای سفر باید به گونهای رفتار کنیم که به قبل از سفر مردم باشد نه اینکه به دنبال مردم درصدد تهیه بسته سفر باشیم در حالی که اکنون پیشگام با مردم برنامهریزی نمیکنیم و نیاز به یک بسته سفر داریم که میتواند در امر گردشگری داخلی چرخه گردشگری را رونق دهد، این نوع از گردشگری به توسعه فرهنگی در کشور کمک میکند.
احمدیپور افزود: سفر با شناخت باید باشد و اگر میخواهیم فرهنگ و اصالت حفظ شود راهکارش تقویت گردشگری داخلی است. اروپا متوجه شد اگر بخواهد کینه را از دل اروپاییهایی که بر اثر جنگهای طولانی به وجود آمده حذف کند باید به سراغ گردشگری داخلی برود که البته موفق نیز شد و به صورت پلکانی این حرکت را ادامه داد و جلو رفت.
وی ابرازداشت: نباید از گردشگری در دنیا عقب بمانیم چرا که گردشگری در دنیا یک صنعت سبز و پاک است در حالی که این صنعت در کشور ما نه پاک است نه سبز و برای توسعه گردشگری حتما نیاز به یک برنامه جامعه داریم که استان ها باید با یک برش استانی این برنامه را تهیه و تدوین کنند.
معاون رییس جمهوری تصریح کرد: در سازمان این آمادگی را داریم که خدمات مشاورهای برای تدوین برنامههایی با برش استانی ارائه دهیم و در اینباره سازمان کمک خواهد کرد اما کمکهای ما برنامه محور است نه رویداد محور و از برشهای استانی گردشگری در استان در دولت دفاع میکنیم و این آمادگی را من و همکارانم در سازمان داریم که در اینباره کمک کنیم./851/303/ب2